Åkildevej 35, 5762 Øster Skerninge
+45 5020 0403 / +45 2811 8382

Osteo - ordet stammer fra græsk, og betyder ”Ben” eller ”Struktur”.Pati
- ordet stammer fra det græske ord ”Patos”og betyder ”Lidelse” eller ”’Smerte”.

Osteopatien blev startet tilbage i 1874 af en amerikansk læge, Andrew Taylor Still. Efter at have mistet fem børn til bl.a. meningitis fandt han ikke den daværende medicinske behandling tilstrækkelig.

Still opdagede, at manuel behandling af de forskellige væv (huden, muskler, blodåre, lymfen, nerver, osv.) kunne påvirke fysiske og psykiske ubalancer og sygdomme, og han udviklede derfor sit eget behandlingssystem, osteopati, som er baseret på manuel behandling af kroppens struktur og funktion.

Som tiden er gået, har også andre udviklet osteopatien. Den mest kendte er osteopaten, William Sutherland, som opfandt og udviklede Kraniel Osteopati, i Danmark bedre kendt som Kranio Sakral Terapi.
I mange lande, især de engelsktalende, er osteopati i høj grad en anerkendt behandlingsmetode. Det gælder f.eks. i USA, hvor osteopati er en del af medicinstudiet. I England, Australien og New Zealand er osteopater statsautoriserede.
Også i Europa er osteopati blevet et populært alternativ til kiropraktik og fysioterapi.

Kiropraktikkens grundlægger Daniel David Palmer studerede faktisk osteopati hos Andrew Taylor Still i slutningen af 1800-tallet, hvorefter han senere udviklede sit eget system, kiropraktik, på baggrund af de osteopatiske teknikker.

Kilde: Wikipedia